BIVA meting

Wist je dat de samenstelling van elk lichaam verschilt (wat betreft spieren, vochtbalans en vertgehalte)? Kennis van je unieke lichaamssamenstelling is interessant voor iedereen!

Om voedings- en beweegpatronen te kunnen personaliseren, vormt een lichaamsanalyse immers het fundament. Zo is het nuttig om bij de aanvang, tijdens en bij het einde van een dieet de lichaamssamenstelling te meten. Gewicht verliezen of aankomen is immers niet het enige dat telt. Het is belangrijk dat de bio-actieve celmassa behouden blijft of zelfs toeneemt, het vetgehalte de normale grenswaarden benadert, de hoeveelheid vocht binnen de normen terecht komt en ook evenwichtig verdeeld wordt in je lichaam. Op die manier kan je opvolgen dat je lichaam, los van je gewicht, al dan niet gezonder wordt. Ook voor sporters die hun spiermassa willen behouden of versterken tijdens een trainingsschema  is een dergelijke analyse aanbevolen.

De bepaling van je lichaamssamenstelling gebeurt met een wetenschappelijke gevalideerde BIVA analyse. Dit is een medisch gevalideerde meting, die pijnloos en eenvoudig uit te voeren is. De meting gebeurt al liggend aan de hand van elektrodes.

De resultaten krijg je in een overzichtelijk schema, op basis waarvan je te weten komt wat de hoeveelheid en verdeling van vocht, spieren, vet en de kwaliteit van de cellen in je lichaam alsook wat je totale, persoonlijke energiebehoefte is.

Deze meting kan dus zowel gebeuren bij vermagering (om evolutie op te volgen), bij sporters alsook bij mensen die willen bijkomen of geïnteresseerd zijn in unieke kennis van hun eigen lichaam.